Wat wordt het?

Wat wordt het?

23 september 2014 Blog André en Agaath 0

2 mogelijkheden

Andre is op pad geweest om onze ideeën concreter te maken. Wij willen graag een gezinshuis openen waar een aantal kinderen of jongeren hun plek kunnen vinden. Andre is alleen naar Curacao geweest, hier volgt het verslag van deze reis.

1. De eerste insteek was het onderzoeken van mogelijkheden om iets midden in Willemstad, Otrobanda te beginnen. Heel veel jongeren missen een stabiele omgeving doordat er thuis sprake is van drugs- of alcoholverslaving. Ook kindermisbruik komt vaak voor, aldus een aantal instellingen die zich actief met deze wijken bezig houden. Om deze reden heb ik de eerste week heel veel gesprekken gevoerd met personen en instanties die ter plaatse werken met deze problematiek. Hoge nood, is overal het bericht. Allemaal prettige maar ook confronterende gesprekken. Er is een heel groot probleem hier en er zijn vrijwel geen gezinshuizen of pleegouders. Het is echt een druppel op een gloeiende plaat.

De week wordt afgesloten met een gesprek met andere gezinshuisouders die we in juni ook hebben gesproken. Ook dit is weer een goed gesprek. We sluiten af met gebed en ik merk dat dit het verschil maakt, er wordt weer iets in me aangeraakt. Ik rij weg en besef dat de keus misschien wel is, iets zelfstandig starten in Otrobanda of aansluiten bij dit gezinshuis. Dit laatste betekent dat we dan richting Siloam gaan, want dat gaan deze gezinsouders ook doen.

2. Agaath wilde graag in de stad zitten. Ik eigenlijk ook, omdat je dan overal korter bij zit en van al dat rijden in autos wordt je niet echt blij van op dit eiland. Ik probeerde zoveel mogelijk Agaath per mail of de skype op de hoogte te brengen. Zo ook van deze avond, wat vind jij, welke kant wil jij op? Tenslotte is Agaath degene die heel enthousiast is om iets te doen op dit eiland. Het antwoord van haar was kort en duidelijk. We zoeken verbinding met het bestaande gezinshuis en Siloam.

Daarmee is onze intentie naar Curacao te gaan heel concreet geworden. Ons eerste idee in Otrobanda is daarmee ontdaan van verschillende eigen verlangens. Wat overblijft is de verbinding met andere Christenen die zich in willen zetten op die plek waar de nood hoog is. Hen die ziek, armoedig, wees of verdrukt zijn. Siloam zit richting de westpunt van het eiland nabij Soto. In Willemstad is het al zeer beperkt wat er aan hulp is, maar deze kant van het eiland is in feite het vergeten land. Onbelangrijk gebied.

Maar we staan niet alleen, Siloam wordt bestuurd door iemand die al heel lang hier zit en heel veel ervaring heeft. Dan hebben we de gezinshuisouders die ook naar Siloam gaan en al heel wat jaren meedraaien op dit eiland. In de buurt van Soto zitten ook nog een aantal pioniers van het begin, met elkaar willen we hier dienstbaar zijn. Met elkaar weten we dat we hulp hebben van onze levende God!

Nieuwsbrief Siloam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.