Ochtend wandeling…

Ochtend wandeling…

22 april 2015 Blog André en Agaath 0

Agaath en ik zitten momenteel op Curaçao om concreet te kijken naar de plannen, later willen we hier meer over schrijven.
S’morgens wandelen we meestal eerst even naar de zee. We zitten dan op een bankje, overdenken wat dingen, praten wat elkaar en gaan in gebed. Onlangs ben ik alleen gegaan, Agaath ging met haar schoonzus mee naar de winkels. Ik wil even laten zien hoe een wandeling naar de zee gaat.

De lucht is nog niet blauw, wat betekent dat het nog niet echt warm is en dat maakt de morgen zo lekker. Ik loop naar beneden richting de zee, het huisje van mijn broer waar we momenteel in verblijven, ligt wat hogerop in de wijk otrobanda. Altijd leuk om daar te lopen, smalle straten in een gezellige wijk.

Als je de wijk uitloopt kom je gelijk op de weg die richting de zee gaat. Het is ongeveer 5 minuutjes lopen.

Bij de zee staan een aantal bankjes, daar gaan we meestal een tijdje zitten. We overdenken de dingen die ons bezig houden en dragen de dag op. We danken ook dat we bevrijd zijn uit onze geestelijke slavernij. Over slavernij gesproken, er staan hier een aantal monumenten die de letterlijke de bevrijding van de slavernij op Curaçao gedenken.

Ik zie het monument en vraag me af welke slavernij we nu kennen. Het antwoord volgt snel, tegenover het monument staat een ingestorte of zo u wilt een omgevallen bank. De finanaciele crisis gaat Curaçao niet voorbij, ook hier vallen kennelijk banken om, of storten in.

Gelukkig staat er ook nog een goede bank, daar ben ik lekker op gaan zitten. Ik denk aan ondermeer aan de tekst in Jacobus 1: heeft u wijsheid nodig, bid er om en je zult het krijgen. Ik lees het hele hoofdstuk door overpeins het en vraag om wijsheid.
Op de terugweg zie ik een leuke combinatie: schoorstenen van de elektriciteitscentrale gecombineerd met een kokosboom. Overal zie je zo nadrukkelijk de voetafdruk van de mens. Ik heb trouwens begrepen dat de kokosbomen hier ook worden geïmporteerd omdat ze hier origineel niet horen te staan. Zo hoor je nog eens wat.

En zo kom ik dan weer terug in het gezellige straatje van mijn broer en schoonzus. De nieuwe dag is weer begonnen. Fijne dag allemaal!

Groeten André en Agaath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.