Op weg naar 2016…

Op weg naar 2016…

11 december 2015 Blog André en Agaath 0

Er is een tijdje geen nieuwsbrief gestuurd. Het jaar 2015 stond en staat nog steeds in het teken van Nederland. Er is van alles gebeurd maar niet echt interessant om daarvoor een nieuwsbrief te versturen. We hebben in ieder geval nog lekker veel dingen kunnen doen met onze kinderen, waar we heel blij mee zijn!

In deze brief willen we jullie informeren over hoe we er nu voor staan en welke veranderingen er op korte termijn gaan plaatsvinden.

Hoe staan we er nu voor?

Agaath wil heel graag les en bijles geven, het liefst aan jongeren zoals ze de afgelopen jaren heeft gedaan. Omdat we voornemens zijn te vertrekken naar Curaçao, heeft Agaath haar contract (docent Nederlands) in Nederland niet verlengd. Ze wil dit graag op Curaçao verder invullen.
Maar niet getreurd, ze geeft nu les aan asielzoekers en we ontvangen ook personen aan huis (in ons kantoor) die les krijgen van Agaath. En ik (André) zie dat ze dat heel goed kan, ze komt helemaal tot haar recht!

Het afgelopen jaar ervaren we heel veel bijzondere dingen om ons heen die we samen mee maken. We hebben sterk de indruk dat deze dingen heel erg te maken met het ons ‘geschikt maken’ of beter gezegd, vormen voor de nieuwe plannen, die op ons pad komen:

  • Koffie met Gebed We zijn dit ongeveer 2 jaar geleden gestart als vrijplaats voor mensen die op zoek zijn. We ontvangen mensen in een gezellige ontspannen setting, delen, luisteren en bidden. We ontmoeten soms totaal onbekende mensen en mogen er dan gewoon voor ze zijn. Er gebeuren hele mooie dingen zoals, rust, herstel, verbinding, genezing. Soms lijkt er ook niets te gebeuren, maar dat maakt niet uit.
  • Enige tijd geleden zijn we gevraagd om samen deel te nemen aan het leiderschap van onze kerkelijke gemeente. Dit was een bijzondere verrassing. We doen dit met buitengewoon veel plezier. Het is heerlijk om bovenal organisch bij elkaar te zijn en niet organisatorisch. Hierdoor functioneert deze gemeente als een herberg voor iedereen, ook als je zomaar binnen komt wandelen. We voelen ons daar als een vis in het water. Het inspireert ons en bevestigt ons in het verlangen om overal waar we zijn een vrijplaats te zijn voor mensen.
  • Pastoraal zijn we samen regelmatig actief door persoonlijke gesprekken met mensen te voeren en op die manier iets te kunnen betekenen. Het is zo mooi om dit te mogen doen. Het is zo bijzonder dat deze dingen geen persoonlijke belasting voor ons worden of vormen, maar dat dit volledig in het teken staat van dienen en loslaten. De kracht van onvoorwaardelijke liefde.
  • André heeft een tijdje Papiamentse les gevolgd bij een vriend, maar deze vriend is inmiddels geremigreerd naar Sint Maarten. Hopelijk kan het worden voortgezet als daar gelegenheid voor is.

Ondertussen is Agaath begonnen met het sorteren en inpakken van boeken. André is nog ongeveer een halve week kwijt aan het bedrijf draaiende houden. De planning is om begin 2016 dit werk te beëindigen.

Wat is nu de volgende stap?

Halverwege januari 2016 gaan wij verhuizen. Ons huis krijgt dan een andere bestemming.
Zelf gaan we dan tijdelijk boven het kantoor wonen. Het voordeel is dat wij dan gelijk al genoodzaakt zijn de inboedel te selecteren op wat wel en niet mee moet :). Vanuit deze tijdelijke situatie gaan we onze daadwerkelijke emigratie voorbereiden.

Groeten André en Agaath.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.