7 dagen Curacao

7 dagen Curacao

26 februari 2016 Blog André en Agaath 0

Wat een bijzondere week hebben Andre en ik achter de rug. Terwijl onze zoon Jacob zijn sponsorkindje in de armen sloot in de Dominicaanse Republiek, omhelzen wij kinderen op Curaçao. Jacob is in de Dominicaanse Republiek met Compassion voor de Muskathlon en wij zijn op bezoek bij een kinderproject op Curaçao.

Andre en ik zijn benaderd voor het werk van Stichting De Open Poort op Curaçao. De Open Poort is het levenswerk van Corri en Elbert Schouten. Jaren geleden zijn zij vanuit Nederland naar Curaçao gekomen en hun doelstelling is kort maar krachtig: kinderevangelisatie. Zij hebben een geweldig werk vanaf de grond opgebouwd. Naast hun huis hebben ze een kinderkerk gebouwd. Ze hebben hun gehele tuin ingericht voor de kinderen. Er zijn gedurende de hele week allerlei activiteiten voor kinderen. Het hoogtepunt van de week is de zondagse kinderdienst waar ongeveer 40 kinderen komen.

Vorig jaar zijn Elbert en Corri heel onverwacht kort na elkaar overleden. Dit was natuurlijk een enorme schok en een groot verdriet. Maar het mooie is dat het werk van Corri en Elbert gewoon is doorgegaan. De vrijwilligers hebben na de eerste schok gewoon de draad weer opgepakt.

De reden van ons bezoek was om te kijken of André en ik het werk van Corri en Elbert Schouten kunnen/willen voortzetten. We wilden beleven wat dit werk inhoudt en zijn daarom zoveel mogelijk bij De Open Poort geweest, zodat we alles van dichtbij mee konden maken.

Het eerste wat ons opvalt bij De Open Poort is de geweldige tuin. De hele tuin is ontworpen voor de kinderen.  Naast de prachtige planten en de gezellige zitjes zijn er overal speelmogelijkheden, attributen, skelters en schommels. Deze tuin rondom het hele huis is voor kinderen, dat is duidelijk. Dit is met recht een speeltuin. Wat een liefde voor kinderen spreekt hieruit.

Verder is er de misa (kerkgebouw), dat is het zaaltje waar alle activiteiten plaatsvinden. Op woensdagmiddag onder leiding van Galina en Marisolla hebben we Bijbelverhaal, liedjes en knutselen. Deze woensdag ging het over de verzoeking in de woestijn en de doop van Jezus. André en ik hebben gezellig duifjes zitten uitknippen en we leerden en passant wat woordjes Papiamentu. Wist je dat blauw in het Papiamentu gewoon blou is?

Alle andere middagen is er huiswerkbegeleiding. Dit wordt heel professioneel aangepakt door Marisolla. Zij heeft contact met de leerkrachten van de kinderen die komen, ze kent de zwakke plekken en ze maakt werk op maat voor de kinderen.

De zondagse kinderdienst was voor ons echt één van de hoogtepunten. Zoveel kinderen van groot tot klein die zich verzamelen in de tuin om te spelen, te voetballen, te chillen… Het zaaltje loopt helemaal vol en we beginnen heerlijk met zingen. Daarna een korte ‘preek’. De preek is niet te lang, duidelijk, interactief en spreekt de kinderen aan. Na de preek gaan de kinderen in groepen uiteen. Er is onder anderen een dansgroep, een mimegroep en nog zo wat.  Alle groepen oefenen voor een uitvoering met Pasen waarbij ook ouders en buurtgenoten uitgenodigd zullen worden.  André en ik zijn onder de indruk van de professionaliteit en het enthousiasme van de jeugdige medewerkers van House of Worship die de dienst en alles er omheen verzorgen.

Voor alle activiteiten worden de kinderen gehaald en gebracht met het busje van De Open Poort. Dit busje crost de hele buurt door om alle kinderen weer veilig thuis af te zetten.

Klik op de afbeelding voor een filmpje over de Open Poort

 

Hoe nu verder?

Ongeveer twee jaar geleden gaf God ons het verlangen om op Curaçao iets te gaan doen voor kinderen. Later kregen we de overtuiging dat het in Soto e.o. moest zijn. Deze week hebben we het werk van De Open Poort leren kennen en we zijn er enthousiast voor geworden. We zien veel mogelijkheden om daar onze talenten in te zetten. We zijn er ook van overtuigd dat dit werk door moet gaan. We hebben ons bevestigd gevoeld door de ontmoetingen die we hadden en ook door alle hartelijkheid en gastvrijheid die we mochten ervaren.

Nu moeten er een aantal praktische dingen gedaan worden. We gaan verslag uitbrengen van onze bevindingen aan het bestuur van Open Poort en hopen dan groen licht te krijgen. In dat geval hebben we  nog wat administratieve en financiële zaken die moeten worden geregeld. We vertrouwen en hopen dat we daar heelhuids door heen komen.

Zodra we meer weten horen jullie van ons. Fijn dat je deze brief wilde lezen!

Hartelijke groet, Agaath en André.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.