Twee dingen die mij helpen me thuis te voelen.

Twee dingen die mij helpen me thuis te voelen.

16 juli 2016 Blog André en Agaath 2

Het is onwennig, een compleet ingericht huis, waarin je de weg niet weet, in een vreemd land. Ik weet zeker dat ik in één van de laden een kaasschaaf heb zien liggen, maar in welke was het nou?

Wat maakt dat je je ergens thuis voelt?

Een aantal dingen die helpen:

 • Mensen die ons opwachten en blij zijn met onze komst, zo blij dat ze lange tijd staan te wachten om het te kunnen vastleggen op film.
 • Rust en tijd om je draai te vinden.
 • Getuige zijn van de wonderbaarlijke en snelle zonsopgang om half 6 ’s morgens. Het ene moment is het nog donker en dan begint de hemel lichtgrijs te kleuren en dan zie je rozige wolken en dan, als je even niet oplet is het licht geworden.
 • Een suikerdiefje dat zijn nest bouwt op onze veranda.
 • De kinderen van het vakantiekamp, voor hun ben je gelijk Tio en Tante en vol vertrouwen geven ze je een hand om samen een wc te gaan zoeken op het strand. (Die niet te vinden was, maar dat gaf niet want achter het gebouwtje kon het ook wel)
 • Dat het eindelijk gelukt is de juiste filterzakjes te kopen en dat je er in slaagt een lekker bakkie koffie te zetten.
 • Die je dan weer opdrinkt op je veranda, met uitzicht op je tuin waarin het suikerdiefje bezig is.

Maar er zijn twee zaken waardoor ik me echt thuis ga voelen. (Degenen die mijn moeder kennen begrijpen dat ik erfelijk belast ben.) Nummer één is een wasje draaien en dat dan lekker aan de lijn laten wapperen. Nummer twee is de vloer dweilen. Denk niet dat ik burgerlijk ben of ouderwets, maar zowel een was doen als de vloer dweilen zijn lekker basic. Door de vloer te dweilen eigen je je het huis toe, iedere vierkante centimeter die ik dweil wordt van mij.

André heeft hetzelfde, maar dan met de tuin. Hij is vanmorgen bezig geweest met onkruid en dode bladeren. Als er iets basic is, dan is het wel met je handen in de aarde werken. Hij heeft een bak gevuld met aarde en daarin zaadjes van een papaja. Door iets te laten groeien ben je bezig je te wortelen.

Kortom: André en ik beginnen ons aardig thuis te voelen hier. We denken met dankbaarheid terug aan het geweldige afscheid dat we hadden in Nieuw Leven op zondag 10 juli. Zoveel hartelijke groeten en lieve woorden….

Het afscheid van de kinderen op Schiphol ging wat chaotisch, het inchecken van de hond had zo veel tijd genomen dat het afscheid wat snel moest… Op deze manier was er geen kans dat het heel dramatisch zou worden.

Hoe wij onze draai hier ook gaan vinden, in Nederland is een groot deel van ons hart achtergebleven. En zij heten Corrie, Aleis, Herman en Jacob!

Hartelijke groet, Agaath.

Afscheid in de kerk.

Het huis.

André in de tuin.

Agaath aan het dweilen.

2 antwoorden

 1. Corry Bok schreef:

  Hallo Agaath en Andre
  Leuk en fijn om te horen dat jullie je al een beetje thuis gaan voelen
  ik lees alles met veel interesse
  Groetjes moeder van Gerdien

 2. […] lekker bezig te zijn zijn met onder meer tuinieren, schrobben en fietsen repareren. Lees de blog ‘Twee dingen die mij helpen me thuis te voelen’. Toen onze spullen met de container arriveerden, maakte dat het […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.