Je moet er op letten, anders mis je het…

Je moet er op letten, anders mis je het…

25 juli 2016 Blog André en Agaath 0

Achttien kinderen zijn gekomen voor het vakantiekamp voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De eerste dag is er de sport – en speldag in de tuin bij ons huis. Hier is de tuin voor bedoeld, de tuin is voor de kinderen. Hoogtepunt is de hindernissenrace met aan het eind de water-sop-buikschuif-baan.

Onze hond Punkie vindt de kinderen geweldig en de kinderen vinden hem geweldig. Zo helpt hij ons het ijs te breken.

Iedere dag wordt perfect verzorgd en voorbereid door Mariesola, zij is al om 7 uur op pad om ijsblokjes te halen. Als ze alles heeft klaargezet dan gaat ze op pad met de bus om de kinderen thuis op te halen. Iedere dag begint met bidden en het zingen van een aantal liedjes. Het thema is: ‘Jezus is je beste vriend’. De kinderen hebben er zelfs een yell van.

Op woensdag gaan we naar het strand en op donderdag naar de eco-farm. Op de farm worden we rondgeleid langs verschillende aquariums en vijvertjes. Ook zijn er verschillende papegaaien, de één spreekt Nederlands, de andere Papiamento. De kinderen doen hun best, maar de papegaaien zeggen helemaal niks….

Met een bamboestok met daaraan een draad met een haak en een kurk hebben de kinderen zitten vissen. Ik verbaas me over hun doorzettingsvermogen. Er zijn veel vissen die er in slagen het brood van de haak te sabbelen zonder gevangen te worden. Maar de kinderen houden vol. Af en toe wordt dit geduld beloond en haalt een kind onder luid gegil en gejuich een vis naar boven. Dit houdt de moed er in.

Maar wat de meeste indruk op ons maakt is de inzet van de jongeren van House of Worship, samen met Mariesola, organiseren en begeleiden ze het vakantiekamp. Je ziet bij hen echte liefde voor de kinderen. Ze kennen de kinderen. Ze zien ieder individu. Ze zien het als er een kind even niet lekker in zijn vel zit. Ze zijn onvermoeibaar en enthousiast. Ze delen high-fives en knuffels uit.  En je ziet het vooral aan de kinderen die hen vol vertrouwen benaderen en op hen rekenen.

Dat zijn de mooie momenten, het gebeurt zomaar tussendoor, je moet er op letten, anders mis je het…

Warme groet,

Agaath

 

Kinderen bij de visvijver op de eco-farm

Alice en Andre

Joepie! De eerste vis is gevangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.