Kiezen en delen

Kiezen en delen

21 augustus 2016 Blog André en Agaath 1

‘Kom gewoon even praten’, mailde de manager van de Mbo-school.

Op deze Mbo-school is een vacature voor een docent Nederlands.  Maar ik ben al aangenomen op een andere school, een VMBO school. Al twee keer op pad geweest met paperassen om het te regelen. Ik heb haast geen ervaring met het VMBO en vier jaar met veel plezier op het MBO gewerkt.

Dus ik ga ‘even praten’…

De school is gevestigd in een prachtig landhuis. Het gesprek is heel prettig en ontspannen. Ik voel het, dit is het. Een jaar lang geen les gegeven en ik besef dat ik dit gemist heb. Dit is wat ik wil. Na een nachtje er over slapen hakken we de knoop door, we gaan voor deze school. Rest mij de onaangename taak om de andere school, waar ik heel vriendelijk ontvangen ben, af te bellen.

Dit betekent dat ik vanaf afgelopen maandag een baan heb en iedere dag met de auto naar Willemstad rijd. Het betekent ook nieuwe routes leren rijden. Want, oh wat is die stad chaotisch, onoverzichtelijk en druk. En ik heb een slecht richtingsgevoel.

Het gevolg is dat André vanaf maandag  de ‘huisman’ is. Hij zorgt voor huis en tuin en natuurlijk voor de Open Poort. Ook is hij druk met de zaak in Nederland.

We zijn hier nu ongeveer een maand. We wonen in een heerlijk huis. We leren de kinderen van Open Poort steeds beter kennen. Met een beetje geluk komt deze week onze container met spullen aan. Dan kunnen we het huis wat meer eigen maken. Dan kan ik ook weer eens andere kleren aan.

Soms dacht ik: Is er wel een baan? Ja, ik kon zelfs kiezen, dat wilde ik even delen.

Gloria Dios!

Warme groet, Agaath.

school

Één antwoord

  1. Margrethe van der Heide-Visser schreef:

    Super voor jullie!
    En eigenlijk ook heel snel toch, want war is 1 maand…God zorgt!
    Hartelijke groet aan André en veel succes met je nieuwe baan!
    Margrethe vd Heide-Visser. Ridderkerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.