Oefening baart kunst.

Oefening baart kunst.

6 oktober 2016 Blog André en Agaath 0

Weet u nog dat de kinderen aan het oefenen waren? Toen zaterdag honderd klapstoeltjes gebracht werden wist ik dat het een groot feest zou worden. En dat werd het.

Om drie uur begonnen de voorbereidingen al. De kinderen werden geschminkt. Degenen die meedoen aan mime kregen een wit of een half wit gezicht, de dansers werden mooi versierd met glitters. Iedereen krioelde door elkaar, het was verboden om te gaan fietsen of skelteren i.v.m. de mooie witte T-shirts die iedereen droeg. Marisola zorgde voor krentenbollen en djus.

Ondertussen werden op de veranda draden uitgerold, microfoons getest en mengpanelen geplaatst. De klapstoeltjes werden neergezet en een busje met een grote schijnwerper erop daar achter gereden. Er was zelfs een generator om alles van stroom te voorzien.

En ja hoor de klapstoeltjes werden bezet door de vaders, moeders, tantes en allerlei belangstellenden. Het feest kon beginnen.

De dansers waren mooi en vrolijk en aanstekelijk. De mimegroep was ontroerend. Ik krijg altijd tranen in m’n ogen van mime. Ik versta geen Papiamento, maar het woord Hesus (Jezus) versta ik ondertussen wel en de uitbeelding sprak voor zich. De muziekgroep kwam met zang en instrumenten en natuurlijk trommels. De kleintjes waren vertederend met hun uit het hoofd geleerde gedichtje.

Aan het eind was er een filmpje van André uit Nederland waarin hij de kinderen toesprak in het Papiaments en zei dat hij ze mist. Ik kon het niet verstaan maar de kinderen wel. Tot slot sprak dominee Juliet van House of Worship de mensen toe en hij bad voor ze. Er was nog wat lekkers en wat drinken. De bus werd volgeladen met kinderen en de rust keerde weer bij Open Poort.

Hulde aan de vrijwilligers van House of Worship. Zij geloven dat ieder kind talenten heeft en ze willen helpen die te ontdekken, ze geven de kinderen zelfvertrouwen. Iedereen is het waard om op het podium te staan.

Warme groet,

Agaath

img_4300

schminken

img_4304

img_4303

img_4325

Uitvoering

mengpaneel

mengpaneel

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.