Ik vraag voor Sinterklaas twintig nieuwe kinderfietsjes

Ik vraag voor Sinterklaas twintig nieuwe kinderfietsjes

6 december 2016 Blog André en Agaath 0

Marisola vindt het niet goed, ze zegt dat de kinderen moeten leren delen. Om de beurt op de fietsjes die nog fietsbaar zijn, helaas zijn dat er steeds minder…

Ik sta bij de container met de fietspomp. Ik pomp een bandje op en het kind fietst blij weg. Ik pomp het volgende bandje en het volgende… En dan is daar nummer één weer terug om zijn band te laten pompen.

Als ik op woensdagmiddag de poort open schuif hoor ik de kinderen al zingen. Er is knutselclub. Het verhaal gaat vanmiddag over de Richteren. Aan de intonatie hoor ik dat het heel spannend is, want verstaan kan ik het niet. Daarna gaan we knutselen over de Richteren. Er komt gekleurd papier aan te pas en scharen en lijm, heel veel lijm. Met een geconcentreerde blik in de ogen worden de papieren systematisch vol met lijm gesmeerd.

Een jongetje praat tegen me, ik snap het niet, maar op goed geluk praat ik wat terug. Hij zegt weer wat tegen mij. Zo babbelen we gezellig zonder elkaar te verstaan, we besluiten ons gesprek met een high five.

Na het knutselen is er nog even tijd om buiten te spelen. De strijd om de fietsjes begint weer. Ik pomp de bandjes van een fietsje op, help een jongetje erop en weg fietst hij. Hij is nog niet om de hoek verdwenen of een groter jongetje maakt hem de fiets afhandig. Dit laat ik niet op me zitten…

De meisjes geven het op, een paar gaan spelen met de poppen en de poppenwagen. Er is ook nog de trampoline en de skelter. Ongeveer vijf kinderen blijven strijden om drie fietsjes en ik probeer de banden op spanning  te houden en alles eerlijk te laten verlopen bij 35 graden in de zon.

Ik kan natuurlijk ook gaan leren hoe ik banden moet plakken, in plaats van blijven pompen. Gelukkig komt 6 december de bandenplakpiet.
Warme groet, Agaath.

bui

Daar komt weer een bui aan

driewieler

Driewieler

lijm

Heel veel lijm

veellijm

Lijm

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.