Op weg naar kerst

Op weg naar kerst

15 december 2016 Blog André en Agaath 0

Het enige waar je aan merkt dat Sinterklaas en Kerst er aankomen is aan de krantenvrouw.

‘s Morgens staat er op ieder druk kruispunt met stoplichten een krantenvrouw. Ik vind het een geweldige uitvinding. Terwijl je in de file staat koop je een krantje. Maar er zijn helaas geen Nederlandstalige kranten bij. Op een dag draagt de krantenvrouw een Kerstmuts en dan realiseer ik me dat het half november is en dat Sinterklaas en Kerst voor de deur staan.

Het woord november betekent niets hier, het heeft geen andere kleur dan mei of augustus. Het is niet zo dat het kil is en vroeg donker wordt, wat je doet verlangen om de kerstboom op te zetten, kaarsen te branden en de Messiah te luisteren.

Nu ik de kerstmuts van de krantenvrouw heb ontdekt, beginnen meer dingen op te vallen. Er is een oliebollenkraam verschenen, maar je kunt er ook batido’s (ijskoude vruchtenshakes) kopen. Langs de weg is een soort tijdelijke winkel ingericht met vuurwerk en cadeautjes. De cadeautjes zijn allemaal made in China en ze lijken ontworpen om zo snel mogelijk kapot te gaan.

Toch is er hier op Curaçao een ander seizoen aangebroken, namelijk het regenseizoen. We hebben al drie keer een dag gehad waarop de zon helemaal niet tevoorschijn kwam. Een grijze sombere dag, maar wel met 28 graden en dat is heel vreemd om mee te maken. We hebben langdurige heftige buien gehad. Verschillende wegen moesten afgesloten i.v.m. wateroverlast.

De regen maakt het eiland wel weer prachtig groen. De kale vlaktes in de tuin zijn veranderd in kniehoog gras. Gelukkig heb ik met wat hulp de grasmaaimachine aan de praat gekregen.

Ik ben aan het tellen hoeveel nachtjes ik nog moet slapen, niet tot 5 december, maar tot 6, ik wacht niet op een stoomboot maar op een vliegtuig … en wie komen eruit? De bandenplakpiet en zijn knecht…….

Warme groet, Agaath.

Zoals je ziet aan de laatste foto, is iedereen veilig gearriveerd en alle lekke banden zijn inmiddels geplakt.

daarkomtweereenbui

Daar komt een onweersbui

bloei

Bloei

volverwachting

Vol verwachting…

eindelijk

Eindelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.