Ik ben dol op de aankomsthal van vliegveld Hato

Ik ben dol op de aankomsthal van vliegveld Hato

12 februari 2017 Blog André en Agaath 0

Het is er mooi ruim en licht en rond. Een grote blauwe wand geeft met koeienletters aan: Arrivals. Ik ben er graag, ik breng er uren door omdat ik steeds veel te vroeg kom.

Tegen de tijd dat het vliegtuig aankomt, verschijnen er steeds meer mensen. Ze zijn blij en vol verwachting. Leuk zijn de mensen met een bordje in hun hand: familie Jansen. Ooit werden André en ik zelf opgewacht met een origineel bordje met een zelfgetekende vis erop.  Kinderen rennen opgewonden rond in afwachting van oma of van papa of…

En dan beginnen de eerste reizigers door de deuren te komen. Het is grappig om al de begroetingen aan te zien. De kleinkinderen die hun oma zien komen. Oma’s krijgen nooit de kans om eerst hun kinderen te begroeten, de kleinkinderen gaan voor. De familie Jansen schudt handen met de vrouw van het bordje. Een grote Braziliaanse familie met wel zeven koffers begroet enthousiast en luidruchtig een gezelschap wat duidelijk familie is. Ze nemen er de tijd voor.

Mijn belangstelling voor alle taferelen in de hal is op slag verdwenen zodra er voor mij iemand door de deur komt. Dat is het mooie van de aankomsthal, het woord zegt het al, er komt iemand aan… Vier keer heb ik de afgelopen weken in de aankomsthal mogen staan wachten.

Ik heb een grote hekel aan de vertrekhal. Het is er druk, er staan lange rijen. En de grote vraag is: wat is het beste moment om afscheid te nemen? Blijf ik tot ze door de laatste controle zijn en ik ze de roltrap op zie stappen en ze langzaam uit het zicht verdwijnen? Of zeggen we op de stoep al dag? Of ergens tussen deze beide mogelijkheden in? Ik heb de afgelopen weken verschillende opties uit kunnen proberen. Ze bevallen geen van alle, tot nu toe.

Ik heb echt een hekel aan de vertrekhal.

Warme groet, Agaath.

Aankomsthal

Vanaf hier mag ik niet verder mee

Dag, tot snel!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.