Verbinding op Curacao

Verbinding op Curacao

9 mei 2017 Blog André en Agaath 0

Verbinding op Curaçao

Verbinding is in Nederland op veel plekken een toverwoord. Het heeft zelfs het Engelse woord connected in bepaalde kringen weer verdrongen. Het gaat hierbij over verbinding in de relationele sfeer. Je kunt dingen met elkaar doen, met elkaar leven, maar ben je ook verbonden? En, hoe doe je dat trouwens in een andere cultuur? Kan dat? Het is een belangrijk gedeelte van onze opdracht.

Het is onze droom om verbonden te zijn met de buurt. Genade is het uitgangspunt. Zo ligt de lat op het eerste gezicht bijzonder hoog. We willen verbonden zijn met andere vrijwilligers en iedereen die hier woont. Hiervoor nemen we de tijd en we geloven dat de combinatie met onvoorwaardelijke Liefde, op termijn verbinding zal geven. Het gaat hier over vertrouwen en veiligheid, trots en geloof.

Na bijna 1 jaar zien we langzaam dingen gebeuren, bij onszelf en bij anderen. Kinderen, jongeren en ouderen beginnen zich steeds meer open te stellen, zij naar ons en wij naar hen. Je proeft dat ook zij het verlangen hebben naar deze verbinding.

Zondag was het thema in de kinderdienst: Verbinding met God door gebed. Het werd uitgebeeld met een koord. De kinderen pakten het koord dat in verbinding stond met God. Sommigen straalden! Naderhand wilde een aantal kinderen bidden…

In een ander verband hoorden we dat een tiener in een moeilijke (lees onmogelijke) huiselijke situatie terecht was gekomen en de vraag kreeg: Wat wil jij? Het antwoord was: Ik wil heel graag mijn school af maken. Er is verbinding voor nodig om dit te antwoorden. Maar wat een wijs antwoord trouwens…

Laatst haalde Agaath kinderen op voor een activiteit bij de Open Poort. Er was een knallende ruzie aan de gang. De kinderen zagen Agaath aankomen en renden haar zo in de armen. Verbinding, vertrouwen…

We hebben contact gekregen met een groep Antillianen die in onze wijk, in alle eenvoud, mensen proberen te bereiken d.m.v. kerkdiensten. We willen kijken wat we samen kunnen doen. We hebben fijne gesprekken gevoerd en gaan proberen samen te werken. Verbinding, zegen…

Ogenschijnlijk ligt de lat van verbinding hoog, maar het is niet onze lat. Wij mogen gewoon wandelen in de Genade van onze Verbinder. Hij geeft wat nodig is. Dank U wel.

Warme groet, André.

Uitleg gebed

Met gebed

Zonder gebed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.