Mens

Mens

5 juni 2017 Blog André en Agaath 1

Mag ik ‘mens’ spelen? vraagt hij aan me. Mens?? Wat is dat voor spel? Hij neemt me mee naar de kast en daar wordt het duidelijk: hij bedoelt mens-erger-je-niet.

Ja, natuurlijk mag dat. Wil je het aan tafel doen? Nee, liever op de grond. De spelletjes en de puzzels moeten allemaal languit liggend op de grond gedaan worden. Dus het Monopolyspel, waar al drie kinderen mee spelen, schuift een beetje op zodat mens-erger-je-niet ook neergelegd kan worden. Gelukkig hebben we een grote kamer met veel ruimte op de grond.

Het begon allemaal met de pannenkoeken, Vier logeetjes bakken pannenkoeken en daarna staat er taartbakken op het programma. Twee jongens komen aanlopen om wat te vragen, maar blijven hangen om de pannenkoeken te proeven en van het een komt het ander. Zo hebben we op zondagmiddag een huis vol spelende kinderen.

Straks om vijf uur begint de OpenPoortbus te rijden om de kinderen te halen voor de kindermisa (kerkdienst), maar zeker tien kinderen hebben zelf de weg al gevonden naar Open Poort. Het is mooi om te zien dat ze zich hier steeds meer thuis voelen bij ons. En wij bij hen. In plaats van heel veel kinderen beginnen we de individuutjes te zien en hun namen te onthouden.

Natuurlijk moet er ook juice gedronken worden, het liefst met een koekje erbij. En pleisters… iedere zondag is er wel een pleister nodig, inclusief een beetje speciale aandacht.

De kleine Jowie had buikpijn, zo’n erge buikpijn. Ik zag dat het echt was en ik maakte een kopje thee voor hem. dat wilde hij wel, dat zou wel helpen. In de thee moest wel veel suiker, anders kon hij het niet drinken. De andere kinderen keken jaloers toe, maar thee met veel suiker krijg je alleen als je echt heel veel buikpijn hebt. De zondag daarna: het broertje van Jowie: ‘tante ik heb zo’n buikpijn, ik denk dat ik een kopje thee moet…..’

Warme groet, Agaath.

Leuke foto

Thee

helpen

Mens

Één antwoord

  1. Kees en Ria Heijstek schreef:

    Beste André en Agaath, heel fijn om de goede berichten van jullie te lezen, echt een zegen. Ik heb met onze contactpersoon in de gemeente afgesproken, dat ze binnenkort een fundraising voor de Open Poort gaat organiseren, en de opbrengst te doneren.
    Heel veel zegen voor jullie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.