Veertig handdoeken

Veertig handdoeken

25 augustus 2018 Blog André en Agaath 3

Veertig handdoeken liggen er klaar op dag drie van Vakantieplan Open Poort.

We beginnen die dag met het strand. Broodjes, limonade, ijsjes en appels nemen we mee. En natuurlijk een baal met vleugeltjes/zwembandjes voor om de armen. Het is even een gedoe voordat iedereen in de juiste auto zit, maar eenmaal op het strand hebben we geen kind aan de veertig kinderen die met ons mee zijn. Vijftien kinderen uit Seru Fortuna en vijfentwintig kinderen uit Soto en omstreken.

Na het strand gaan we eten bij de twee liefste Chickies van Curaçao! Zij bakken in razend tempo voor ons allemaal friet met kroketten en frikandellen. Als het eten op is vertrekken we weer naar Open Poort voor de grote eindshow met gasten. Maar eerst moet iedereen gedoucht, we moeten allemaal even het zand van ons afspoelen. De jongens gaan buiten bij de tuinslang en de dames staan in de rij voor de douche. Nu komen de veertig handdoeken aan bod. Na het douchen moeten haren gevlochten, geföhnd en gestrikt. Iedereen doet zijn zelf ontworpen en gekleurde T-shirt aan, want vanavond houden we modeshow…

Het is onmogelijk om een volledige indruk te geven van het vakantieplan. Een paar flitsen:

 • Een jongen die zijn angsten overwint bij het abseilen, na drie valse starts komt hij uiteindelijk naar beneden. Supertrots.
 • Het grootste druktemakertje van het stel, komt helemaal tot rust op de rug van het paard.
 • Twee vrijwilligers die twee uur lang een stapel pannenkoeken staan te bakken die in 15 minuten verzwolgen is.
 • De helpende tieners die het bijzonder goed met elkaar kunnen vinden.
 • Kleine kinderen die op een rijtje hun tanden staan te poetsen na de workshop over gebitsverzorging.
 • Twee jongens die vrienden voor het leven zijn geworden.
 • Eileen die een geweldig talent voor presenteren blijkt te hebben.
 • Danstalent uit Seru Fortuna.
 • Twee goed gevulde verbandtrommels, die alleen gebruikt zijn voor een geschaafde vinger en een dikke lip.
 • Nieuwe vrijwilligers kwamen op ons pad en hebben dit prachtige vakantieplan helpen te realiseren.

Kortom: veertig kinderen uit twee wijken en een heleboel enthousiaste vrijwilligers hebben drie geweldige dagen gehad. Als alle kinderen weer naar huis zijn, gaan er veertig handdoeken de wasmachine in. Dan zijn ze maar vast schoon voor volgend jaar.

Warme groet, Agaath.

Ik wil de blog automatisch per mail ontvangen.

Ik wil graag doneren.

Blog van de Open Poort
Nummer 15 (augustus 2018)

40 handdoeken
40 kinderen
Paardentherapie
Chickies
Friet eten
Muziek maken
Pannenkoeken
Countdown

 

 

3 antwoorden

 1. Kees en Ria Heijstek. schreef:

  Lieve mensen, heel mooi om te lezen, wij worden echt verwarmd van binnen om jullie inzet te zien voor de kinderen, vandaag hebben Dennis en Bernice weer hotdogs gemaakt en verkocht voor de “Open Poort”. Soms zouden we even over willen vliegen en een uurtje bijpraten en wat drinken. Nogmaals wij zijn heel dankbaar voor jullie. Heel fijn om een blog te ontvangen, het is altijd een up date voor de relatie. Met ons is gelukkig alles goed, wij blijven bidden en danken voor jullie. Veel liefs van Kees en Ria uit Sprang Capelle.

 2. Wat geweldig het jaarlijks vakantiefeest! Heerlijk om te lezen hoe alles gaat. Met dankbaarheid lees ik het, omdat ik weet hoe moeilijk het voor jullie is geweest. Moet nog vaak denken aan ons bezoekje aan jullie. Bid voor jullie, om wijsheid en dat Gods kracht zich openbaart in deze wijken waar jullie werken, niet alleen in de kinderen, maar ook in de ouders en huisgenoten. VIndt jullie projectieplan geweldig. Alles heeft zijn tijd, ook dit. HIj zal jullie de juiste werkers geven!! Hartelijke groeten en Gods zegen!

 3. Lieve Agaath en André ,
  Geweldig om te lezen hoe alles gaat! Fijn dat jullie vrijwilligers hebben om te helpen. Gaaf zeg, met 40 kinderen naar het strand en daarna nog een modeshow… Heel goed jullie projectieplan. Alles heeft zijn tijd, ook dit. We bidden voor jullie dat God jullie de juiste mensen geeft om alles te kunnen uitvoeren en dat daardoor veel kinderen en gezinnen tot Jezus zullen komen.
  Hartelijke groeten en Gods rijke zegen toegebeden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.