Hoeveel stoelen?

Hoeveel stoelen?

2 juni 2019 Blog André en Agaath 2

Hoeveel stoelen zal ik klaarzetten voor de kinderdienst? Op zondagmiddag om de veertien dagen hebben we kinderdienst. Ooit was de ruimte leeg en begon de Open Poort kinderen te nodigen. Soms was de ruimte te klein om alle kinderen een plaats te geven. Pieken en dalen. Soms komen er maar vier of zelfs een keer maar één.

Maar wie wel altijd komen zijn onze eigen Elly en Rikkert, te weten Peter en Amira. En we gaan zingen, van Jozef. Jozef heeft een jas. Een jas met heel veel kleuren…. We zingen in het Papiaments en in het Nederlands. Vijf keer hebben we het al over Jozef gehad in de dienst. Amira heeft de verhalen verteld: Jozef en zijn dromen, Jozef in de put, Jozef naar Egypte. We hebben dromen geschilderd en spelletjes gedaan. We drinken limonade en we eten chips. En je weet nooit hoeveel kinderen er komen.

Vandaag gaat het over Jozef die zijn broers weer ontmoet als hij onderkoning is geworden. De broers zijn bang, zal Jozef kwaad op hen zijn?

Nee, Jozef vergeeft zijn broers. Jezus heeft gezegd dat je zeven maal zeventig maal moet vergeven. Dat is veel…. Hoeveel? We gaan gekleurde steentjes neerleggen, zeven maal zeventig. Om de beurt leggen de kinderen een steentje op tafel, het gaat te langzaam, we willen meer vergeven, we gaan twee steentjes tegelijk doen. De grote mensen gaan helpen, iedereen wil graag vergeven… Op het laatst hebben we een tafel vol met steentjes: zeven maal zeventig steentjes.

Ik vraag me soms af: Is het wel de moeite waard als er weinig kinderen zijn? Moeten het er niet meer zijn? Ik heb het er een tijdje moeilijk mee gehad: waar doen we het voor? Zijn we dwaas bezig? Totdat iemand tegen me zei: wat is het hier fijn, wat is het vredig, God is hier, al is er maar één kind dan is het goed. En nu heb ik het losgelaten en ik zing lekker mee over Jozef en zijn jas.  

Wat voor de wereld dwaas is, heeft God uitverkoren om de wijzen te beschamen, en wat voor de wereld zwak is, heeft God uitverkoren om wat sterk is te beschamen; en wat voor de wereld onaanzienlijk en veracht is, heeft God uitverkoren… (1 Korinthe 1) 

Hoeveel stoelen moet ik klaarzetten? In ieder geval één!

Warme groet Agaath

2 antwoorden

 1. Berendien schreef:

  Je kan leuke blogjes schrijven Agaath . Ga zo door, ook met het werk wat jullie doen. Zou het graag met eigen ogen willen zien . Op afstand is het ook mooi om te lezen . Godblless m
  Berendien .

 2. Trudie Wessels-Lindhout schreef:

  Wat mooi om te lezen!
  De open poort blijft open! Zo mooi!
  Jozef verhalen vertellen! Jozef met zijn jas!
  Ik heb jarenlang met Corry kinderdienst gedraaid en op de bijbel radio verhalen verteld en liedjes erbij gezocht! Ook Jozef met zijn jas! Fijn om te lezen, dat het werk door gaat, ook in Curacao,
  God blessed,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.