Overal…

Overal…

3 april 2020 Blog André en Agaath Nieuws De Open Poort 1

14 maart: Iedere dag om 12 uur hoor je de persconferentie van de minister. Op school zitten alle collega’s het door hun eigen telefoon te beluisteren. Zo kun je overal meegenieten. Ook hier in Soto hoor je verschillende radio’s door elkaar als minister president Ruggenaath ons toespreekt. Sociale afstand, dat is waartoe overal is opgeroepen. Op Curaçao is het snel gegaan. Toen het tweede Coronageval was ontdekt zijn er direct veel maatregelen genomen. Bijna gelijk met Nederland zijn hier de scholen dichtgegaan. In de loop van de week zijn er meer maatregelen aan toegevoegd, onder andere alle restaurants dicht.

Overal waar grenzen zijn wordt gesmokkeld.

Otto Weiss

15 maart: De Open Poort is gelijk dichtgegaan voor alle activiteiten. We hebben twee kinderen in huis: zij konden kiezen, bij ons blijven of bij de moeder, maar dan niet meer hier komen. Ze hebben gekozen bij ons te blijven. Nu kunnen ze niet overal meer heen. Het is 1 week geleden dat de scholen dicht zijn gegaan en het wordt lastig om twee kinderen de hele dag bezig te houden. De ochtend gaat nog wel, maar ’s middags moeten we iets verzinnen. Maar we kunnen niet overal meer heen.  Ze moeten hun energie kwijt en hun gedachten verzetten, net zoals wijzelf dat moeten. Gelukkig is/zijn er overal stille strandjes, dat is goede optie, je kunt afstand bewaren en lekker in de wind en in het water zijn. Wat een luxe voor ons, kon dat overal maar.

Wie wil leren bidden moet naar zee gaan. 

George Herbert

30 maart: We mogen inmiddels ook niet meer naar het strand of onnodig de straat op. Thuis blijven is het motto. Inmiddels is er nog maar één van de twee kinderen bij ons, de andere is op aandringen van moeder naar huis gegaan. Gelukkig mogen we nog wel in onze tuin komen…

Er zijn overal bloemen voor wie ze wil zien.

Henri Matisse

2 april: Het leven ligt zo goed als stil, zelfs het winkelen is nu ook aan banden gelegd. Begint je kentekenplaat met een X? Ja, dan mag je alleen op woensdag en zaterdag naar de winkel. Ook een manier om dit te regelen, maar wij vragen ons dan gelijk af: Wanneer mag je naar de winkel als je geen auto hebt? En, wat is erger: Corona of geen eten? 

Sommige mensen denken vaak dat ze overal een antwoord op moeten hebben. Zo kom je hun vragen niet te weten.

Fons Jansen

3 april: Jezus zegt tegen zijn discipelen: “En zie, Ik ben met u al de dagen, tot de voleinding van de wereld“. Dat kan Hij zeggen omdat hij overal bij ons is, Hij heeft ons niet als wezen achter gelaten.

Ik geloof in God zoals een blinde gelooft in de zon, niet omdat hij ze ziet, maar omdat hij ze voelt.

Phil Bosmans

Warme groet Andre en Agaath

Één antwoord

 1. Corry Bok schreef:

  Hallo Agaath en André
  Wat een zorgen en dat met het mooie weer.ik dacht jullie kunnen nog lekker naar het strand,maar dat is dus ook afgelopen.Ik zit ook helemaal in huis.heb gelukkig een tuin met prieel en het is nu mooi weer dus kan ik buiten zitten Corien doet de boodschappen en ik heb gelukkig een hobby.en mijn hulp komt ook niet dus ik moet zelf werken😌
  Mijn huisarts belde vorige week met de vraag of ik nog naar de i.c.wilde als ik het kreeg .Ik heb gezegd “elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad en voor morgen zal God zorgen .Ik ben best bezorgd maar ons leven ligt toch in Gods Hand.
  Hartelijke groeten en veel sterkte
  C .M Bok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.