Middelen

locatie

De locatie waar alle activiteiten plaatsvinden is direct nabij Soto. Het is een perceel van ongeveer 4000m2 en ligt midden in de wijk die een stukje vanaf de hoofdweg ligt van Soto naar de Westpunt. Het perceel is omheind en bemuurd. In het midden staat de woning en op de hoek is een grote overkapping waarvan het eerste gedeelte is voorzien van muren. Dit is het gebouwtje waar alle activiteiten plaats vinden. De tuin is ingericht met speel attributen zoals schommels wip en dergelijke. We hebben ook fietsjes, skelters en een voetbalveldje. Iedereen kan hier naar hartenlust spelen of gezellig rond hangen. De woning is permanent bewoond door André en Agaath.

Ontmoetingsruimte

Alle activiteiten die binnen plaats vinden worden over het algemeen in de deze multifunctionele ruimte uitgevoerd. Hier vinden soms kinderbijeenkomsten plaats op de zondag maar ook, jongerenavonden, huiswerkbegeleiding en andere activiteiten. Het is een heel eenvoudig gebouw met wat tafels en stoelen zodat de activiteiten gedaan kunnen worden. Er is zijn ook eenvoudige sanitaire voorzieningen zoals een toilet en keukenblokje.

bus

De Open Poort beschikt over een bus voor het vervoeren van de de kinderen. De kinderen worden altijd opgehaald en weer thuis gebracht. In de avond is het altijd omstreeks zeven uur donker op Curaçao en we willen de kinderen veilig thuis te brengen. Het voordeel is dat ook kinderen die verder weg wonen mee kunnen doen aan de activiteiten.

PODIUM (STAGE)

We hebben een heus podium in de tuin staan die we gebruiken voor onze activiteiten. Met goede vrijdag en pasen houden we diensten voor kinderen en ouders in de buurt. In 2018 eindigde het vakantieplan in een show door de kinderen voor de ouders en belangstellenden. We willen meer van dergelijke evenementen gaan organiseren om een relatie op te bouwen met de mensen in de wijk en daarnaast hopen we dat de wijk positieve aandacht krijgt.