Gelukkig hebben we een overdekte. Mooi woord he? De overdekte, het is wat het zegt: een overdekte ruimte. Hier op Curaçao hebben de meeste scholen een overdekte. Een ruimte buiten met een dak er boven, voor bescherming tegen de zon en tegen de regen.

Toen er zaterdagmiddag ongeveer 15 kinderen uit de bus sprongen en 10 lopend waren gearriveerd begon het te hard te regenen. Het leek de zondvloed wel.  De bus vertrok om nog een heel aantal kinderen op te halen en wij zaten droog onder de overdekte bij het podium. We begonnen met drinken en koekjes en gezellig vast samen wat zingen.

Het was lang geleden dat we op de Open Poort zoveel kinderen en vrijwilligers konden begroeten. Uiteindelijk waren er ongeveer 40 kinderen. Er waren heel veel ‘nieuwe’ kinderen. Door de voedselpakkettenactie hebben we veel nieuwe kinderen leren kennen. Na het zingen gingen de kinderen een kalebas beschilderen met hun naam erop. Wat een mooi gezicht al die kinderen van 4  tot 12 jaar, die hun best doen om een mooie kalebas te beschilderen. Ook enkele vrijwilligers konden de verleiding niet weerstaan…

Aan het eind hing er aan de zijkant van de overdekte een hele sliert met prachtig beschilderde kalebassen. En dan… spelen! De zon was inmiddels weer terug. De grote jongens waren voetballen, basketballen. De kleintjes in de weer met de poppenwagen, kruiwagentjes, fietsjes. Kalebassen zoeken in de tuin en schommelen.

Het zingen was fijn, het schilderen superleuk, maar wat de kinderen het fijnste vinden is gewoon lekker spelen in de tuin. Ik hoop dat Corrie en Elbert vanuit de hemel naar beneden gekeken hebben om te zien wat er in hun tuin gebeurt.

Noach bouwde een ark, Andre bouwde vorig jaar de Overdekte.

3 reacties

  1. Een overdekte….. het doet meedenken aan de vleugels van de Arend……beschermt voor de regen…..maar binnen de Open Poort ook bescherming vindend vanuit de liefde voor de Heer….. veel zegenrijke momenten gewenst onder jullie overdekte/ Overdekte!

  2. Heel mooi Andre en Agaath, ziet er prachtig uit, nog mooier dat Gods Geest jullie helpt, om een zegen voor de kinderen en volwassenen te zijn, Er is heel veel dankbaarheid in ons hart, voor hetgeen God door jullie heen doet. Een warme groet van Kees en Ria

  3. Vorig jaar bewonderd! Nog zonder stoelen, maar wel klaar en uitnodigend voor gebruik. Wat zou het gaan worden…. En dan nu, zoveel blijdschap, zoveel kinderen…
    wat een bijzondere plek 🙂